Sabíeu que... quan mengem una pastanaga estem menjant una arrel? I que la fruita, sempre que puguem, l'hem de consumir amb pell?  I que  una vaca per donar llet ha de beure uns 100 litres d’aigua al dia?

Al nostre voltant, a Catalunya, estem plens d’aquests superaliments que ens ajuden a créixer sans. En cada època de l’any tenim fruites i hortalisses que ens donen els nutrients que necessitem. Tenim pomes, peres, préssecs, nectarines, avellanes, cireres, albercocs, calçots, cebes, tomàquets, entre d’altres, que ens permetran fàcilment —i de forma molt sabrosa— consumir les 5 racions al dia que recomanen les persones expertes.

Però a més, ben a prop de casa tenim tot un sistema per gaudir de la millor llet i iogurts, en un sistema de producció proper i molt cuidat. També el descobrirem en aquesta aventura a la qual us convidem, alhora que investigarem sobre hàbits saludables i connectarem amb la sostenibilitat o l’aprofitament dels aliments. 

I, prepareu-vos perquè en el seu estadi final, aprendrem a cuinar-los i consumir-los per treure tot el seu sabor i propietats! I si no us ho creieu… pregunteu als vellefrús.


Image
En el planeta V-ELef vivim rodejats de fruites, hortalisses i llet. Ens encanta, és la nostra font d’energia -l’energia enciàmica li diem- No podríem viure sense el que ens donen, així que en mengem tot el dia. Ens flipa -es diu així a la Terra, oi?- que no us entusiasmi com a nosaltres, així que ens hem proposat que no us podeu perdre aquestes meravelles, i més tenint-les tan a prop. Si volem una aliança entre els nostres planetes, ho hem d’aconseguir!